BKC Fasa 2 Kategori Individu Bujang - November 2021

Seperti yang kita sedia maklum, bayaran BKC akan dilakukan secara berfasa iaitu melalui 3 fasa pembayaran. Bantuan Khas COVID-19 atau BKC in...


Seperti yang kita sedia maklum, bayaran BKC akan dilakukan secara berfasa iaitu melalui 3 fasa pembayaran. Bantuan Khas COVID-19 atau BKC ini merupakan antara inisiatif yang terdapat dalam PEMULIH. Jumlah bayaran BKC ini juga adalah berbeza mengikut tiga kategori penerima iaitu kategori Miskin Tegar, B40 dan M40.

 

Bantuan Khas Covid-19 adalah bantuan tunai langsung yang disediakan oleh kerajaan bagi meringankan kos sara hidup dan beban rakyat akibat pandemic COVID-19 sehingga tahun 2021. Ramai yang sudah menerima bantuan BKC untuk fasa yang pertama dan kini rakyat Malaysia masih menunggu untuk bayaran fasa ke dua continue reading...



Post a Comment

  1. Knpa Sya punya blum masuk lgi..check trus tdak msuk

    ReplyDelete
  2. Saya kena quarantine 10 hari close contact. Tiada juga bantuan

    ReplyDelete
  3. Kenapa saya 8ratus je..dan banyak bantuan saya tak dapat..bantuan bakul makanan pun tak dapat orang yang mampu dapat pulak bantuan bakul makanan..πŸ˜ͺπŸ˜ͺπŸ˜ͺ

    ReplyDelete
  4. Saya dijangkit Covid-19 oleh rakan kerja, dia dimasukkan ke Hospital Sg buluh diikuti saya pula masuk hospital, selepas rawatan 9 hari, kami discharge dari Hospital, selepas itu dia dapat dua jenis bantuan suit dari kerajaan tapi saya satu sen pun tak dapat. Adil ke?

    ReplyDelete
  5. Saya dah minta mysalam
    Kini dah masuk lima bulan
    Takde berita
    Diluluskan tapi tak dibayar lagi
    Org lain semua 2 bulam

    ReplyDelete
  6. banyak bantuan gagal terima , bantuan utk pelajar pun sy xdpt

    ReplyDelete
  7. Bantuan my salam apa xde Khabar berita

    ReplyDelete
  8. Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada PM@ kerajaan sebab membantu keluarga saya selama pandemik covid 19 ini,Semua bantuan saya dapat sebab saya dari keluarga miskin tegar.Saya x malu mengakui keluarga saya dari dulu sampai sekarang adalah miskin tegar.Dan saya ingin mengucapkan ribuan banyak2 bertirima kasih kepada kerajaan kita sebab banyak membantu kerluarga saya.

    ReplyDelete
  9. Saya daftr batuan ibu tunggal dari tahun lepas sampai sekarang ni masih juga dalam proses kenapa lah tak ada berita

    ReplyDelete
  10. malas saya nak comment,ada...aje orang yang mampu dapat...saya pulak meringkuk dalam kesusahan,orang dewasa x makan...anak pun kena makan untuk tumbesarannyaπŸ˜”πŸ˜”πŸ˜“πŸ˜“

    ReplyDelete

Terima Kasih

emo-but-icon

Total Pageviews

Facebook

Info Semasa

Trending

Recent Posts Widget

Hot in week

item