Kebenaran Rentas Negeri Tanpa Memerlukan Kebenaran PDRM ~ Lengkap Vaksinasi

  Pada pengumumam Perdana Menteri yang berlangsung pada hari ini iaitu pada 10 Oktober 2021 (Ahad), Kerajaan bersetuju untuk memberi kebenar... Pada pengumumam Perdana Menteri yang berlangsung pada hari ini iaitu pada 10 Oktober 2021 (Ahad), Kerajaan bersetuju untuk memberi kebenaran rentas negeri kepada keluarga Malaysia yang telah lengkap vaksinasi.

 

Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, keluarga Malaysia yang telah lengkap menerima vaksinasi dibenarkan untuk rentas negeri tanpa memerlukan kebenaran daripada Polis Diraja Malaysia (PDRM). Menurut kenyataan yang diberikan  kerajaan, pelaksanaan kebenaran rentas negeri ini akan bermula pada esok hari.

 

Baca juga:

Bantuan RM300 Untuk Rakyat Malaysia ~ Semak Kelayakan

Bantuan Khas Covid-19 ~ Kemas Kini Akaun Bank

BPR Tambahan Oktober 2021

 Lebih banyak lagi info-info bantuan di ๐Ÿ‘‰https://t.me/kerjasemasamalaysia


Selain itu, beliau berkata, aktiviti-aktiviti pelancongan ke mana-mana negeri, kebebasan melakukan pegerakan seperti balik kampung berjumpa ibu bapa dan aktiviti-aktiviti lain adalah dibenarkan.

 

Bagi remaja berusia 12 hingga 17 tahun dan kanak-kanak yang belum menerima vaksin juga dibenarkan untuk menikmati kelonggaran ini walaupun belum mendapat vaksin Covid-19.

 

Sila rujuk sumber artikel lengkap di laman bharian.com.my


Lebih banyak lagi info-info bantuan di ๐Ÿ‘‰https://t.me/kerjasemasamalaysiaRelated

Berita Semasa 2513876024350741272

Post a Comment

Terima Kasih

emo-but-icon

Total Pageviews

Facebook

Info Semasa

Trending

Recent Posts Widget

Hot in week

item